Skal gjennom tre stevner på 2 uker

Publisert 11.02.2016

Taekwondolandslaget reiser førstkommende fredag til Tyrkia for å delta i Tyrkia Open. Det deltar over 1500 utøvere i mesterskapet som arrangeres 14-16. februar. Landslagsutøverne skal alle konkurrere søndag 14 februar. Så legges det inn noen dager med trening før de skal delta i klubb-EM på samme sted. Alle seniorer skal konkurrere torsdag 18. februar.

Hele uken arrangeres det taekwondo stevner i Belek, som ligger et lite stykke utenfor Antalya. De starter med Tyrkia Open, deretter klubb-EM og i avslutter uken med barnestevne.

Etter to stevner i Tyrkia går ferden videre for landslaget, til Fujairah i De Forenede Arabiske Emirater. Her skal de delta i Fujairah Open, et stevne som blir arrangert i telt på stranden. Stevnet samler mange av de beste taekwondo-utøverne i verden.

John Asp (Grorud Taekwondo) og Richard Ordemann (Tøyen Taekwondo) er først ut, de skal konkurrere tirsdag 23. februar i -80 kg. Onsdag 24. februar er det Tina Røe Skaar (Øvre Romerike Budo Senter) sin tur i -73 kg, før Marie Magnus (Keum Gang Taekwondo Nesttun) og Janike Lai (Nesodden Taekwondo) i -57 kg og Mohammed Elhatri (Tøyen Taekwondo) -87 kg er sist ut på torsdag 25. februar.

For OL-kvalifiserte Tina og for Marie, Mohammed og Richard er dette første stevner etter en god innsats i OL-kvalifiseringen i januar i år. Janike og John ble begge nordiske mestre i slutten av forrige måned og John ble kåret til “Beste Fighter” på dette stevnet som ble arrangert i Danmark.

Det blir noen travle måneder for landslaget som er i gang med oppladning til vårens store mål; EM i Montreux i mai.