Tina Røe Skaar sikret taekwondo OL-plass i Rio

Publisert 16.01.2016

Tina Røe Skaar (22) fra Øvre Romerike Budo Senter kjempet seg til en billett til OL i Rio i dag ved å vinne OL-kvalifiseringen i +67 kg klassen.

Tina startet dagen med å vinne 6-0 over Tyrkiske Nafia Kus som blant annet har gull fra U21 EM og bronse fra senior-VM i år. I semifinalen møtte hun Russiske Olga Ivanova som har en rekke EM og VM titler. Dette var seieren Tina behøvde for å kvalifisere seg til OL i Rio i august, og dette gjorde hun ved å vinne 1-0.

I finalen møtte hun Nederlandske Reshmie Oogink, ranket som nr. 8 i verden og vant 4-1 over henne.

Dette er fjerde gang en kvinnelig utøver kvalifiserer Norge til OL i taekwondo siden denne idretten kom på programmet i Sydney i 2000.

Det å kvalifisere til et Olympisk mesterskap er tøft. Millioner av utøvere rundt i verden kjemper om 128 plasser og denne kvalifiseringen er Norges eneste sjanse til å få taekwondo-utøvere med i lekene i Rio.

Tina Røe Skaar deltok også i OL-kvalifisering til London i 2012, men det ble ingen plasser til norsk taekwondo den gang. Norges Kampsportforbund, i samarbeide med Olympiatoppen økte da satsingen, ansatte et nytt trenerteam og etablerte et fulltidslag i 2013. Dette har Tina vært en del av siden starten.

I morgen, søndag 17. januar, skal de tre andre norske utøverne konkurrere. Først ut er Marie Magnus (19) fra Keum Gang Nesttun. Deretter to gutter fra Tøyen Taekwondo Klubb, Richard Ordemann (21) og Mohammed Elhatri (26).