Taekwondo: Borgen vant gullmedaljen og er kvalifisert til VM

Publisert 15.03.2023
Redigert 24.03.2023

Pressemelding
Kristian Borgen har nylig imponert i Bulgaria Open i Taekwondo, der han vant fem tøffe kamper og sikret seg gullmedaljen!

Etter å ha beseiret en spansk utøver som han tidligere har tapt mot i klassen herrer – 63 kilo, stod en stolt Kristian på pallen med gullmedaljen rundt halsen.

Kvalifisert til VM

Dette er en viktig seier for Borgen, da det gir ham verdifulle ranking-poeng i forbindelse med OL-kvalifiseringen. Borgen har også sikret seg en plass på det norske laget som skal delta i VM i Baku, Aserbajdsjan i slutten av mai.

Sportssjef i kampsportforbundet, Dag Jacobsen, uttrykker beundring for Kristians innsats og understreker at det ikke er noen tilfeldighet at han har lykkes, da han jobber målbevisst hver dag for å bli enda bedre.

Jacobsen uttrykker også håp om at Kristian vil prestere bra i det åpne belgiske mesterskapet kommende helg, hvor det deltar nesten 1500 utøvere.

– Dette vil være viktig for Kristians ranking-poeng, ettersom det nærmer seg Grand Prix-sesongen og han mangler ranking-poeng for å kunne delta i Grand Prix. Det er bare de 32 beste i verden som får delta i Grand Prix. Det å kunne delta i Grand Prix er viktig hvis man skal kvalifisere seg til OL via ranking-poeng, forteller Jacobsen.

Fantastiske veildere og trenere

– Kristians suksess skyldes også landslagstrenerne i Taekwondo, Ramos og Rosillo, som har gjort en fantastisk jobb med å forberede og veilede ham til seier, avslutter Jacobsen.

Norge har hele syv Taekwondo-utøvere som er kvalifisert til kommende European Games i Krakow i juni, noe som er en imponerende prestasjon for det norske Taekwondo-miljøet.

Takket være støtte fra SUMMIT2024 prosjektet har landslaget hatt mulighet til å reise på internasjonale konkurranser, og hitill i år har Norge vunnet gullmedaljer i alle de store internasjonale konkurransene de har deltatt i. Richard Ordemann vant gull over regjerende verdensmesteren fra Sør-Korea i Canada tidligere i år.