«Generalprøve» for Taekwondo-landslaget i Paris

Publisert 12.11.2015

I morgen reiser utøvere fra taekwondo-landslaget for å delta i det åpne franske mesterskapet som arrangeres i Paris. Alle skal konkurrere lørdag 14. november.

På stevnet i Paris deltar de fleste av verdens beste taekwondo-utøvere. For Norges del blir Paris Open det siste før den viktige OL-kvalifiseringen som finner sted i Istanbul i januar 2016. Stevnet er rankingstevne, men i motsetning til andre rankingstevner skal det i Paris kun konkurreres i OL-klasser for seniorutøvere.

Det norske fulltidslaget i taekwondo som satser mot OL i Rio består av seks utøvere. Fire av dem skal delta i Paris, mens de to andre skal neste uke reise til Romania og delta i europamesterskapet for de under 21 år.

Etter endte konkurranser skal Norge være vertskap for en større internasjonal samling i desember. Etter denne samlingen vil landslagsledelsen ta ut to kvinner og to herrer Norge skal delta med i OL-kvalifiseringen. Norge kan maksimalt stille med 4 utøvere i Istanbul og for å kvalifisere til OL må man komme til en finale.

I følge Norges Kampsportforbund har alle på fulltids-landslaget kapasitet til å kunne være med å kjempe om en finaleplass i kvalifiseringen.

Laget i Paris:
Janike Lai, Nesodden Taekwondo Klubb kvinner – 57 kg.
Tina Røe Skaar, Øvre Romerike Budo Senter, kvinner +67 kg
Richard André Ordemann, Tøyen Taekwondo Klubb, herrer -80 kg
Mohammed Elhatri, Tøyen Taekwondo Klubb, herrer +80 kg