Om Krav Maga

Historikk

Krav maga ble opprinnelig utviklet for det israelske militære. Da staten Israel ble proklamert i 1948 var stridigheten mellom de arabiske statene og jødene i gang. Israels behov for å trene sine militære styrker var innlysende. Det israelske forsvaret bestod for det meste av frivillige som hadde blitt rekruttert, og det var åpenbart at det som skulle læres bort måtte kunne læres raskt, være enkelt å beherske og effektivt i strid.

Ansvaret med å iverksette opplæringen ble gitt til Imi Liechtenfeldt, en erfaren soldat fra den 2. verdenskrig og en anerkjent bryter og bokser fra Tsjekkoslovakia. Imi Liechtenfeldt betraktes som Krav Magas grunnlegger.

Siden den gang har konseptet hatt så stor suksess at det raskt ble en naturlig del av nærkamp-opplæringen til en rekke sivile og -militæreavdelinger over hele verden. I dag er det vanlig å dele Krav Maga inn i en sivil del, og en militær del.

Krav maga i Norge

Krav maga er organisert i Norges Kampsportforbund, fleridrettsseksjonen. I tillegg finnes de tekniske grupperingene: International Krav Maga Federation, Norway, Krav Maga Liven International og Krav Maga Norge

Den eneste tradisjonen som finnes i Krav Maga, er den pragmatiske holdningen til å utvikle konseptet til å tilfredsstille de krav som utøveren har.