Online-trening: – Vi har streamet rett fra dojoen

Publisert 08.05.2020

Bjørgvin karateklubbs medlemmer og følgere har totalt trent rundt 1300 timer etter at korona-tiltakene ble innført. Lisbeth Skodvin, styreleder i Bjørgvin karateklubb, forteller at klubben var tidlig ute med direktesendte treninger på Facebook for sine medlemmer og andre som ønsket å være med.

– Hittil har klubbens over 80.000 minutter blitt sett på Facebook, noe som tilsier at det er gjennomført rundt 1300 enkeltreninger á 1 time. Det reelle tallet er nok også enda høyere da vi har familier med opptil tre medlemmer som trener samtidig. Vi har også utøvere fra flere land i Europa som jevnlig følger oss, og vi er godt fornøyd med responsen, forteller Skodvin.

Egne treninger rettet mot barn og nybegynnere

Klubbens dojo har den siste tiden fungert som live studio for treninger. Her fra en trening ledet av Marte Skodvin Mjaatvedt. Foto: Bjørgvin Karateklubb.

I tillegg til sensei Fredrik Pettersen har Elene Kolstad, Ingrid Skodvin Mjaatvedt og Marte Skodvin Mjaatvedt bidratt som instruktører.

Treningene avholdes fire dager i uken, og tirsdagstreningene er rettet mot barn og nybegynnere.

– Treningene er tilrettelagt slik at den kan gjennomføres på små flater. Instruktørene har derfor vært kreative og funnet en del artige kombinasjoner for å kunne trene både kata og kumite på begrenset plass, og uten partner. I tillegg til at klubbens medlemmer har fått et godt tilbud har gjennomføringen også gitt verdifull erfaring for instruktørene, forteller sensei Pettersen.

Fortsetter dugnaden

Til tross for at treningene har vært gjennomført på nett, har klubben hatt et bevisst forhold til smittefare i gjennomføringen.

– Antibac og rengjøring har vært høyt prioritert for å unngå fare for smitte mellom instruktører. I tillegg blir vår dojo gasset åtte timer med ozon etter hver trening. Klubben håper å kunne åpne gradvis igjen fra 11. mai. Nødvendige tiltak vil selvfølgelig bli gjennomført, slik at sikkerheten for instruktører og medlemmer blir ivaretatt. Det å fortsette dugnaden mot korona blir viktig for oss.

Lyst til å prøve deg på en av klubbens økter? Du finner alle sendingene på klubbens Facebook-side. Kanskje du blir inspirert til å igangsette online-trening i egen klubb? God trening!