Magga tok sølv i German Open

Publisert 12.10.2018

Margaret «Magga» Kuntson Aase tok sølv under German Open denne helgen. Også andre nordmenn deltok i grand slam-turneringen.

Margaret Kuntson Aase, kjent som Magga, kunne reise fra Tyskland med sølv om halsen etter å ha tatt 2.plassen i stevnet som fant sted i Gelsenkirchen 5.-7.oktober. Hun deltok i klassen senior damer, ne wasa, -62 kg.

I semifinalen ble Margaret møtt av Valeria Karaseva fra Moskva. Det ble en ren oppvisningskamp for Magga, som startet med en svip, passering av guard, mount og backmountfør hun vant på submission (100-0).

I finalen ble det langt hardere motstand fra polakken Klaudia Mitko, som vant med 2 poeng etter kamptiden var ute. Coach Christoffer Forsberg var ikke helt fornøyd med utfallet av kampen

– Dette var en kamp som etter mitt syn Margaret burde vunnet, da hun ikke fikk rettmessig 2 poeng for en svip i starten av kampen.

Coachen kan fortelle at det ble forsøkt å prate med dommerne etter kampslutt, men de ville ikke si seg enig da de ikke husket svipen.

– Litt skuffende å ikke få medhold på dette, men slik er det i dette gamet, sier Forsberg.

Utviklingen fortsetter

Norge stilte med fire junior-utøvere og to seniorer utøver i grenene fighting og ne waza. I tillegg til Margaret deltok følgende utøvere

• André Lund, Senior Herrer, Fighting -85 kg. Plassering: 9.plass
  • André Tveit, Aspiranter herrer U18, Fighting -73 kg. Plassering: 17.plass
  • Jonathan Kampenes, Aspiranter herrer U18, Fighting -66 kg. Plassering: 13.plass
  • Christian Håvardstad, Aspiranter herrer U18, Fighting -73 kg. Plassering: 13.plass
  • Amalie Håvardstad, Aspiranter damer U18, Fighting -70 kg. Plassering: 9.plass

Coach Forsberg kan rapportere at aspirantene har vist god utvikling siden forrige stevne, noe som var synlig i både innsats og prestasjon på matta.

German Open er en av de største turneringene og et stevne med verdensrankingpoeng. De beste utøverne møtes for å kjempe om poeng og nivået er skyhøyt.

– Aspirantene våre er 16-17 år og har mange gode år foran seg om denne utviklingen fortsetter fremover. Dette er bare begynnelsen for disse ungdommene som er en del av en satsningsgruppe, avslutter en optimistisk Christoffer Forsberg.