Karate

Toppidrettssatsningen for karate

Landslaget består i dag av fulltidsutøvere som er sentralisert i Oslo og trener daglig.

På nivået under landslaget er det etablert et rekrutteringslag. Dette laget vil bestå av utøvere som befinner seg på et nivå hvor man har nytte av treningen med landslaget, og også kan bidra til at landslaget kan utvikle seg videre. Disse utøverne blir spesielt invitert til treninger, internasjonale samlinger o.l. av landslagsledelsen.

I tillegg til disse lagene finnes det utøvere som satser mye, men som enda ikke tilhører ett av lagene over. Derfor ble det etablert en fokusgruppe med utøvere som får spesiell oppmerksomhet. Disse blir invitert av landslagstreneren til spesielle sparringssamlinger. Invitasjon kan skje etter anbefaling fra regionstrenere og etter resultater i internasjonale stevner og innsendt stevneskjema. Hvis man blir tatt ut til et mesterskap er man automatisk i fokusgruppen, også etter mesterskapet er over. Man beholder plassen så lenge man blir tatt ut til mesterskap.

Veien i systemet

 1. Klubb:
  1. Utøvere trener som vanlig i klubb
 2. Region:
  1. Hvis klubbutøvere har lyst, kan de delta på regionale samlinger (4 ganger per år i sin region og 2 ganger nasjonalt der alle regioner er samlet i Oslo).
 3. Fokusgruppe:
  1. Utøvere som blir anbefalt av regionstrener kan bli invitert av landslagstrener til sparringssamlinger (ca. 4 samlinger/år).
  2. Utøvere som konkurrerer internasjonalt på de evalueringsstevnene som landslagstrener setter opp og deretter sender trackingform (stevneskjema), kan bli invitert av landslagstrener til sparringssamlinger (ca. 4 samlinger/år)
   1. Uavhengig av alder (cadet, junior, senior).
   2. Uavhengig av deltagelse i regionsopplegg.
  3. Utøvere som har blitt tatt ut til offisielle mesterskap får automatisk plass i fokusgruppen og blir invitert av landslagstrener til sparringssamlinger (ca. 4 samlinger/år)
   1. Uavhengig av alder (cadet, junior, senior).
   2. Uavhengig av deltagelse i regionsopplegg.
  4. Utøvere som blir tatt ut til offisielle mesterskap beholder plassen i fokusgruppe også etter mesterskapet.
  5. Utøvere som ikke bli tatt ut til neste mesterskap mister automatisk plassen i fokusgruppen.
 4. Rekrutteringslag:
  1. Utøvere som landslagstreneren tar ut til laget etter egen beste evaluering
 5. Landslaget:
  1. Utøvere som landslagstreneren tar ut til laget etter egen beste evaluering

Kan kvalifisere seg til EM og VM

Uavhengig av deltagelse i regionopplegg, landslag eller på rekrutteringslaget, kan man kvalifisere seg til EM og VM via poengsystem. Poengsystemet er forklart i videoene i nedenstående linker.

For å kunne bli evaluert må man som utøver delta på internasjonale evalueringsstevner. Vær obs på at det må være minimum 10 deltakere per klasse for at stevnet er med i evalueringen. I denne forbindelse vises det til nedenstående terminliste. Oppdaterte versjoner av denne vil i fremtiden publiseres på kampsport.no under toppidrett – karate.

Utøvere som er ranket topp 100 og dermed kan delta i Premier League/K1blir også evaluert for uttak til EM og VM.

Vi minner om at etter deltagelse på stevner må det fylles ut stevneskjema. Skjemaet finner du nederst på siden, samt under toppidrett – karate.

Andre krav for å bli vurdert

 1. For å kunne søke og bli evaluert må du gjennomføre e-læringsmodulen «Ren utøver»
 2. For å kunne søke og bli evaluert må du gjennomføre e-læringsmodulen fra Sunn Idrett (idrettsernæring – modul 1 (obligatorisk 13år oppover) og 2 (obligatorisk 16 år oppover), modul om spiseforstyrrelser er frivillig). Denne finner du her.
 3. Du må også laste ned NKFs «weight policy document» (vedlagt). Denne skal signeres og legges ved søknaden.

Ytterligere informasjon

Søknadsfrist for å søke om å delta i kvalifiseringsstevnet til ungdoms-OL, Umag, Kroatia er 22. april 2018.

Det er ikke mulig å søke.