Norgesmesterskap

Publisert 15.08.2018

Lørdag 3.november arrangeres NM for Kung Fu, Tai Chi, Wushu og Sanda i Oslo. 

Norges Kampsportforbund har i samarbeid med arrangør Oslo Wushuklubb gleden av å invitere til årets offisielle Norgesmesterskap i kinesisk kampkunst. Det vil bli klasser i Taolu (former) innen tradisjonelle Kung Fu-stiler, Taijiquan/Tai Chi og moderne Wushu. Det blir også en egen lag-klasse og Dragecup-festival parallelt med NM for klubber utenfor forbundet og barn/ungdom født etter 2006. Den frie kampformen Sanda/Sanshou (også kalt «Chinese kickboxing» eller stående MMA) arrangeres som et åpent mesterskap for alle kampsporter, utøvere og klubber tilsluttet Norges Kampsportforbund.

Velkommen til Bygdøhus, lørdag 3. november!

Få alle oppdateringer ved å følge mesterskapets Facebookarrangement.

Invitasjon Wushu/Kung Fu NM og festivalen Dragecup 2018

Velkommen til årets Norgesmesterskap i kinesisk kampkunst: Wushu/Kung Fu, Taolu, Tai Chi og lettkontakt frikamp (Sanda). Dette blir det syvende NM for kinesiske kampidretter, og det første siden forrige utgave i Oslo 2014.

Arena

NM arrangeres på Bygdøhus i Oslo, med direkte adkomst via busslinje 30 mot Bygdøy fra Oslo sentrum.

Konkurranseklassene vil foregå på kampsportforbundets puslematter, 8×8 meter (10×10 meter med sikkerhetssone) for Sanda/kamp og 14×8 meter for Taolu/former.

Det vil være åpne kioskmuligheter på Bygdøhus, samt muligheter for å kjøpe årets offisielle NM t-skjorte.

Timeplan

Fredag 2. november
(Sangrok Lilleaker – Lilleakerveien 31, 0283 Oslo)

Kl. 19.30-21.00: Lagledermøte, regel -og dommerkurs

Lørdag 3. november
(
Bygdøhus – Huk Aveny 45, 0287 Oslo)

Kl. 09.00: Registrering og innveiing

Kl. 10.00: Stevnestart

Kl. 14.00: Finaleshow

Aldersklasser

Taolu junior 13-17 år (født 2005-2001) / Sanda junior 15-18 år (født 2003-2000)

Taolu senior +18 år (født 2000>) / Sanda senior 18-44 år (født 2000-1974)

*Utøvere i Sanda kan det året de fyller 18 år velge å gå i jr eller sr.

Påmelding og avgift

Påmelding skjer via skjema på SportData eller ved å sende e-post med utøvers navn, klubb, fødselsdato og klasse til arrangør Kim Gibson: gibson@wu7.no.

OBS: Påmeldingsfrist 25. oktober 2018 kl 23:59!

Stevneavgift: 400,- per påmeldte deltaker i NM, faktureres direkte fra NKF. Avgift for klubber uten dommer: 500,- (evt gratis dommerkurs 2. november).

Konkurranseklasser

Norges Kampsportforbunds generelle regler for den åpne kampforumen Sanda finner man her: https://kampsport.no/wushu-kungfu/regler-og-overgang-wushu/

Ønsker man en mer detaljert oversikt over regler i Taolu og Sanda finnes disse på EWUF sine hjemmesider: http://ewuf.org/assets/ewuf-rules-traditional-2013.pdf

NM-KLASSER TAOLU (former)

Alle klasser deles inn i kjønn herrer/kvinner og alder junior/senior:

– Indre taijiquan/tai chi håndform
– Indre taijiquan/tai chi våpenform
– Tradisjonell sydlig kung fu håndform
– Tradisjonell nordlig kung fu håndform
– Tradisjonelle våpenformer
– Moderne wushu håndform
– Moderne wushu våpenformer

NM-KLASSER SANDA (kamp)

– Junior herrer 15-18 år: Vektklasser deles inn etter påmelding
– Junior kvinner 15-18 år: Vektklasser deles inn etter påmelding
– Senior kvinner 18-44 år: -60 kg, +60 kg
– Senior herrer 18-44 år: -60 kg, -70 kg, -80 kg, -90 kg, +90 kg

DRAGECUP *åpen for klubber utenfor Norges Kampsportforbund

– Barn 6-10 år (født <2008): Åpen håndform (wushu, kung fu, taiji)
– Barn 6-10 år (født <2008): Åpne våpenformer (wushu, kung fu, taiji)
– Kadett 11-12 år (født 2007-2006): Åpen håndform (wushu, kung fu, taiji)
– Kadett 11-12 år (født 2007-2006): Åpen våpenform (wushu, kung fu, taiji)
– Kadett, junior, senior 11-100 år: Gruppeform (jiti/duilian) med 2-6 utøvere

*Pris per utøver/lag: 150,-. Betalingsinfo sendes til påmeldte utøvere

Premiering

Alle deltakere i Wushu/Kung Fu NM og Dragecup 2018 får deltakerdiplom.

NM-klasser premieres med offisielle mesterskapsmedaljer i gull, sølv og bronse til første, andre og tredje plass dersom det er fler enn fire deltakere i klassen. Ved tre deltakere premieres kun topp to, og ved to deltakere deles det kun ut gullmedalje til vinneren.

Festivalmedaljer tildeles alle barn i alderen 6-10 år i Dragecup, mens egne medaljer til gull, sølv og bronsevinnerne deles ut i kadettklassene og i lagklassen.

H.M. Kongens Pokal

Dersom det er flere enn 15 seniorutøvere på kvinne eller herresiden i enten Sanda eller Taolu vil en jury bestående av dommerpanelet og administrasjonen i Norges Kampsportforbund kåre en vinner av Norges fremste idrettspris; Kongepokalen til beste utøver på NM. Dersom det er for få påmeldte utøvere til å kunne dele ut Kongepokalen, vil vi som tidligere år dele ut en egen pris til stevnets beste utøver.

For å bli kåret til stevnets beste utøver må man først og fremst ha vunnet gull i en av stevnets største seniorklasser og vise en teknisk og taktisk prestasjon som kan måle seg opp mot internasjonalt nivå.

Siste wushu jentesamling

I forbindelse med årets Norgesmesterskap vil vi også avslutte suksessprosjektet «jenteløftet». Denne gangen får vi en helt spesiell gjest fra utlandet, så dette vil ikke wushu-jentene gå glipp av! Samlingen finner sted på Sangrok Kwan Lilleaker, søndag 4. november kl 9:00-13:00.

Hotell/overnatting

Bygdøhus har enkel fremkommelighet med bussrute 30 fra Oslo sentrum og Nationaltheatret. Vi kan derfor anbefale nær sagt alle overnattingssteder i Oslo. Ønsker dere å reise på budsjett kan vi anbefale Anker Hostel som i tillegg til å være svært prisgunstig også kun er 100 meter fra bussholdeplass med direkte transport til Bygdøhus. Anker ligger 10 minutters gange fra Oslo sentralstasjon og Bussterminalen.

Anker Hostel
Storgata 53H, 0182 Oslo
22 99 72 00
bookinghostel@anker.oslo.no

Info fra Norges Kampsportforbund NKF opplyser om at det kan bli tatt bilder og film fra arrangementet med deltakere og funksjonærer som kan bli publisert i redaksjonell sammenheng på www.kampsport.no og forbundets Facebookside.

Norges Kampsportforbund forbeholder seg retten til å avlyse stevnet eller klassene ved lav påmelding eller andre forhold som ligger utenfor vår kontroll. Ved avlysning tar NKF intet ansvar for eventuelle bestilte billetter, hotell eller andre kostnader klubben har tatt i forbindelse med stevnet. Stevnet er åpent for funksjonshemmede som kan følge gjeldene regelverk, for eksempel hørselshemmede. Ta kontakt for nærmere tilrettelegging ved behov.

Kontaktinfo

Bjørn Solberg, sportskonsulent NKF: bjorn@kampsport.no

Kim Gibson, arrangør Oslo Wushuklubb: gibson@wu7.no / 400 40 430

Internasjonale stevner

Nordisk mesterskap 2018 og EM 2019 Vi minner om årets åpne Nordiske mesterskap som arrangeres i Stockholm 1-2. desember, mer info på www.nordicopenwushu.se.

På våren 2019 arrangeres det EM i Tradisjonell Kung Fu for klubblag, alle utøvere/klubber i NKF som har vært med i årets NM kan delta. Mer informasjon om Europamesterskapet presenteres til interesserte klubber under NM-helgen.