Studier i Kina

Norges Kampsportforbund kan tilby medlemmer som er interessert i kampsport eller kampkunst tilgang til et helt unikt sportslig og faglig miljø innen bredde, topp og ikke minst innen kampkunst i Kina.

Vi har en rekke avtaler med forskjellige universitet og foreninger i Kina som medlemmene kan benytte seg av. Kampsportforbundet har hatt flere som har kombinert utdanning og trening i Kina. Blant annet tar Sofie Nielsen mastergrad i wushu i Beijing. Les mer om Sofies studier.

Flere andre har kombinert kinesiske studier på universitet med trening i Kina.

I 2005 inngikk Norges Kampsportforbund en samarbeidsavtale med Beijing Sports Universitet (BSU) i Kina. BSU er regnet for å være et av de beste universitetene i verden innen talentutvikling og toppidrett. Forbundet har avtale med Hainan Senior Sports Tekniske Skole (HSS). HSS ligger i Haikou hvor det er sommer hele året.

I 2013 og 2014 inngikk Norges Kampsportforbund en samarbeidsavtale med henholdsvis Shanghai Sports Universitet og Capital University of Physical Education and Sports i Beijing.

Shanghai Sports Universitet har spisskompetanse innen sanda og taolu (wushu). Det kinesiske wushumuseum finner du ved Shanghai Sports Universitet.

Kampsportforbundet har også klart å få til en historisk og eksklusiv avtale med Henan Martial Arts Federation og Shaolin temple. Shaolin som er fødestedet for kampsport og kampkunst.

Når det gjelder Capital University of Physical Education and Sports i Beijing og Henan Martial Arts Federation har Kampsportforbundet er dette samarbeidet sammen med den Skandinaviska Wushu & Kinesiska Kulturföreningen i Sverige. Gjennom den Skandinaviska Wushu & Kinesiska Kulturföreningen vil alle som trener eller studerer på Capital University få ekstra rabatt.

Med disse avtalene har Kampsportforbundet tilgang til den ypperste fagkompetanse innenfor alle kampidretter, også innen kampkunst.

Studenter kan søke Forskingsrådet om stipend. Kinesisk statsstipend under kulturavtalen mellom Norge og Kina skal bidra til å etablere og utvide den akademiske og kulturelle kontakten mellom norske og kinesiske studenter. Fullt stipend blir rundt 60,000 RMB (ca. NOK80,000) /år. Dette dekker bl.a. skolepenger, månedlig stipend, helseforsikring og bolig. Kandidatene kan søke alle program/fag i 279 universiteter i Kina. Her finner du mer informasjon om kinesisk statsstipend.