Tre nordmenn i junior-VM i taekwondo

Publisert 15.11.2016
Redigert 25.11.2016

God innsats og hard konkurranse ble oppsummeringen fra junior-VM i taekwondo for de norske utøverne.

Torsdag 17.novemvber var Walid Kamal fra Grorud Taekwondo klubb i aksjon i klassen -51 kg. Han taper dessverre sin første kamp mot Vietnam 7-8. Walid jobbet hardt på matta, men lå under med et poeng ved kampslutt. Bare noen dager senere tar Walid sølv i NM på Jessheim etter å ha ankommet hallen direkte fra flyplassen.

Både Eliza Frazer Haugen fra Tveita Taekwondo klubb og Botond Davoti fra Tøyen Taekwondo klubb konkurrerte søndag 20. november i henholdsvis klassen -68 kg og -78 kg.

Eliza vinner mot USA i sin første VM-kamp. I neste kamp møtte hun Lauren Williams fra Storbritannia, men Eliza taper dessverre på 12-poengsgap.

Botond vant første kamp mot Canada 17-4. Dessverre ble det tap for Botond også i andre kamp. Serbia vant 8-5, etter noen spennende sluttsekunder. En god kamp av Botond.

Vi gratulerer med innsatsen!
wtjc-logo-clr-011111111

____________________________________________________________
Tre utøvere har gjennom medaljer og gode prestasjoner i både nasjonale og internasjonale konkurranser kvalifisert seg til junior-VM i Taekwondo 2016.

Eliza Frazier fra Tveita Taekwondo Klubb, Botond Davoti fra Tøyen Taekwondo Klubb og Walid Kamal fra Grorud Taekwondo Klubb konkurrerer denne uken i Canada hvor de representere Norge i junior-VM.

Torsdag 17.novemvber skal Walid Kamal i aksjon i klassen -51 kg. Både Eliza Frazer Haugen og Botond Davoti skal konkurrere søndag 20. november i henholdsvis klassen -68 kg og -78 kg.

Semifinaler, finaler og premieutdeling sendes live på WTFs nettsider.

Junior-VM arrangeres 16. – 20. november 2016 i Burnaby i Canada og det er 11. gangen det arrangeres. Sist Norge vant  juniormedalje i VM var i 2004, altså for 12 år siden. Sportssjef Dag Jacobsen har tro på at de tre kan snu trenden

Disse tre utøverne har hevdet seg både nasjonalt og internasjonalt gjennom avtalte kvalifiseringsstevner, derfor kan alle som er tatt ut ha medaljemuligheter i Canada.

vmjr

Botond Davoti, Eliza Frazier og Walid Kamal er klare for VM for juniorer.

Også en norsk dommer bidrar under VM, Erling Mytting, som er internasjonal WTF-dommer.