Sterk 5. plass i universiaden

Publisert 20.07.2015
Redigert 27.07.2015

Taekwondoutøver Joachim Wien fra Hwa Rang Team Drammen fortsetter å imponere. Tidligere i sommer ble han Europamester i mønster par-konkurranse og vant en bronsemedalje individuelt, i Universiaden ble det en femteplass på landslagsutøveren

Universiaden er et slags sommer-OL for universitetsutøvere/studenter og ble i år arrangert i Gwangju i Sør-Korea. Det deltok over 20 000 utøvere fra 170 ulike nasjoner.

Den nybakte Europamesterern, Joachim Wien, imponerte i de innledende rundene og tok seg til en semifinale for deretter å ta seg videre til finalen, der de fem beste møtes. En liten ubalanse fra Joachim i finalen gjorde at han gikk glipp av medaljemuligheten. Korea vant klassen, mens Iran, Indonesia og Kina tok de tre neste plassene.

Mønster-kollega Nikoline Rui fra Hamar taekwondoklubb deltok også i Gwangju, der hun allerede bor og studerer. Det ble dessverre kun innledende runder for Nikoline.

Det er ingen tilfeldighet at Joachim Wien nå presterer jevnt på et høyt nivå. Han har over lengre tid satset seriøst og målbevisst. I tillegg til at han i perioder har oppholdt seg i Sør-Korea for å trene, har landslagstrener Thomas Jensen fulgt ham tett opp her hjemme.

Vi gratulerer både trener og utøver!

________________________________________________________

I kampdelen av taekwondo deltok fire utøvere fra det norske landslaget.

Janike Lai gikk i klassen -57kg, hvor hun vant første kamp mot Oman 21-0. Janike tapte neste kamp 0-4 mot Koreas nr. 1 og nr 6 på verdensranking, Kim Sohee. Hun holdt 0-0 til siste 20 sekundene av tredje runde. Sterk prestasjon av Janike i hennes første offisielle mesterskap i denne vektklassen.

Mohammed Elhatri gikk i klassen -80kg, og hadde første kamp mot Tyrkia og nåværende U21-mester, Berk Can Sungu. Etter andre runde var stillingen 2-11 til Sungu, og selv om Mohammed skrudde opp tempoet skikkelig i siste runde og tok 10 poeng, ble det til slutt seier til Tyrkia 12-11.

Bendik Øyan gikk i klassen -74kg og møtte Eloi Paradis-Deschenes fra Canada i første kamp. Bendik vinner kampen 11-9 og er videre. Neste kamp er mot Elfenbenskysten, der ble det dessverre tap 13-1.

Tina Skaar gikk i klassen -73kg, og møtte Maeva Mellier fra Frankrike i første kamp som Tina vinner 12-11. I neste kamp møter hun Oogink fra Nederland. Tina tapte til slutt denne kampen 17-5. Hun startet bra og gikk jevnt første runde, dessverre holdt det ikke videre.

Ingen medaljer til de norske utøverne under årets Universiade, men god innsats og lærdom som kan tas med i det videre arbeidet.