Gull, sølv og bronse i Paris

Publisert 28.11.2016

Tre landslagsutøvere i taekwondo deltok denne helgen i Paris Open og kom hjem med hver sin medalje.

Sesongens siste stevne for taekwondolandslaget var helgens G1-stevne i Paris. De tre landslagsutøverne valgte like godt å avslutte året med hver sin medalje, en i hver valør. Ekstra spennende var det med helnorsk finale i klassen -80 kg.

Norsk finale

Richard Ordemann og John Asp stilte begge i klassen herrer -80 kg. Der de begge vant tre kamper før de to møttes i finalen. John slo Italia, Frankrike og Kroatia før han møtte lagkameraten i siste kamp. Richard vant over Frankrike, Portugal og Tyskland. I finalen tok Richard sin fjerde strake seier i stevnet mot John. Kampen endte 5-2 til landslagsutøveren fra Tøyen Taekwondoklubb.

Med dette ble det gull og sølv til de norske guttene, som ved flere anledninger har møtt hverandre til kamp under stevner dette året. Også i NM på Jessheim forrige helg gikk finalen mellom disse to. Også da stakk Richard av med seieren.

Marie Magnus deltok også i Paris, og kunne reise hjem med bronse rundt halsen. Marie stilte i klassen kvinner -57 kg. Hun slo en spanjol og en kazakstaner før hun møtte en sterk fransk jente som vant kampen og til slutt hele klassen.

Gode prestasjoner i 2016

Totalt har det norske landslaget i taekwondo vunnet 26 internasjonale medaljer i 2016. I tillegg har de vært representert i OL i Rio og var svært nære å kvalifisere flere. Det er ingen tvil om at laget og støtteapparatet har gjort mye riktig.

Marie Magnus tok bronse i Paris denne helgen.