Beste nasjon i Spania Open

Publisert 11.04.2015
Redigert 27.07.2015

Nina Bansal og Joachim Wien imponerte stort i taekwondo mønster som ble arrangert i Pontevedra fredag kveld ved å vinne sine individuelle klasser, og sølv i mixklassen.

Nina Bansal vant klassen for de under 30 år hvor det deltok hele 60 deltakere. Tatiana Costal fra Portugal kom på andre plass, mens Emma Ortega Camino fra Spania vant bronsemedaljen. Nina Bansal er i vinnermodus om dagen. Sist helg vant hun sølv i det åpne belgiske mesterskapet.

Joackim Wien vant klassen for de under 30 år hvor det deltok 46 deltakere. Jose Alejandro Borras vant sølvmedaljen, mens Andreu Duran fra Spania vant bronsemedaljen.

I klassen par hvor det deltok hele 26 par kom Nina og Joackim på andre plass kun 0,2 poeng bak Peru som vant klassen. Spania kom på tredjeplass.

Dette er sterk prestasjon av Norge, og dette lover godt med tanke på EM i mønster som arrangeres i Beograd i juni, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund som er kjempefornøyd med innsatsen i Spania til mønsterlaget, og sier at etter at kampsportforbundet i samarbeid med Olympiatoppen etablerte større profesjonalitet er det nå flere av kampidrettene i forbundet som prestere på et høyt internasjonalt nivå.

Taekwondo kamp er kvalifisert til European games som arrangeres i Baku i juni. Karate vant VM-sølv i fjor for første gang på 22 år. I wushu vant Norge EM gull i fjor for første gang.